Despre marcă iRobot | www.irobot.ro

Despre marcăDespre marcă iRobot

Historie iRobot banner

Povestea iRobot-ului

Este o poveste ca din basme. Totul a început la  MIT (Massachusetts Institute of Technology) unde doi domni şi o doamnă s-au hotărât că vor aplica în practică cunoștințele din cercetările în domeniul roboticii şi astfel se vor muta din mediul academic în lumea reală. Aşa s-a şi întâmplat şi trioul de pionieri robotici a început să lucreze la primele proiecte reale, chiar dacă la început destul de vizionare. Trioul de ingineri a abordat prima dată robotul spaţial de prospectare.

Din laborator în spaţiu

A fost o muncă interesantă în cadrul căreia Colin Angle, Red Brooks și Helen Greiner s-au întâlnit cu inginerii căliţi ai NASA. Lucrurile s-au pus în mişcare când tânăra companie a început să câştige contractele de achiziţie publică ale agenţiei americane DARPA. Compania a început să se dezvolte rapid. Numărul de salariaţi a ajuns de la 4 la 10, apoi la 20, 30 şi acesta nu era deloc numărul final. Imediat după fuziunea societăţii mamă cu Real World Interface în anul 2000, a luat naştere marca iRobot.

Însă lucrurile mari abia urmau să vină. La începutul noului mileniu, specialistul ambiţios în robotică din sectorul armatei şi al ştiinţei a început să se simtă cam la strâmtoare. iRobot a câştigat piaţa de consum. În timp ce Microring nu a ajuns niciodată în vânzare, păpuşa My Real Baby se vindea cu destul succes o serie întreagă de luni. Primii paşi pe piaţa americană de consum foarte sofisticată au fost făcuţi, asigurându-i companiei curajul de a face în continuare încercări în acest segment.


iRobot PackBot salvează vieţile

Apoi a venit 11 septembrie  2011. O tragedie uriaşă pentru SUA, o mare lovitură pentru lumea întreagă şi un moment important pentru iRobot PackBot. Acest robot tactic defensiv destinat iniţial pentru anihilarea minelor, a ajutat în căutarea printre ruinele World Trade Center din New York şi, de asemenea, a cercetat şi spaţiile deteriorate ale Pentagonului. Cuvântul iRobot se declina în toate cazurile gramaticale, chiar dacă, bineînţeles, mult în urma cuvântului ”terorist” sau ”al Qaida”. În orice caz, iRobot-ul ajuta  o cauză bună, salveaza vieţile omeneşti.
 
Schimbarea radicală în domeniul produselor de consum a venit în anul 2002. În acel an iRobot a prezentat primul aspirator robot larg accesibil, denumit Roomba. Dar acesta nu a luat fiinţă peste noapte. Echipa de specialişti primind o sarcină importantă, şi anume schimbarea modalităţii în care oamenii fac curăţenie, a creat Roomba în anul 1997. Doar 5 ani de muncă asiduă, câteva prototipuri şi zeci de nopţi nedormite a adus echipa la ţel. Aspiratorul robot iRobot Roomba a venit pe lume.
 
Din acel moment totul merge ca pe sârmă. Roomba a trecut prin câteva generaţii de modificare, de câteva ori şi-a schimbat designul şi s-a apropiat într-un procent de 100 % de eficienţa curăţeniei şi independenţa absolută. Până la mijlocul anului 2013, în lumea întreagă se vindeau mai mult de 15 milioane de aspiratoare robot Roomba iar acest număr este în continuă creştere. Mai adăugaţi Scooba, unicul robot de spălat pe jos din lume, mai departe robotul de exterior pentru curăţarea jgheaburilor de acoperiş, Looj [luj] şi veţi obţine imaginea societăţii exclusiv angajate în robotică.

1990

A fost fondată societatea iRobot.
 

 
1996

A fost construit robotul profesional Ariel® destinat pentru detecţia şi anihilarea minelor.

 
2002

Compania iRobot prezintă robotul pentru prospectarea puţurilor piramidelor egiptene.

În anul 2002 vede lumina zilei primul robot ROOMBA®, aspirator robot pentru publicul larg.

iRobot ROOMBA
 
2007

iRobot prezintă Roomba din noua serie 500.

iRobot ROOMBA 500
 
2011

Apare serie 700, până la ora actuală, cel mai inteligent aspirator robot Roomba.

iRobot ROOMBA 700
 
2012

Apare iRobot Scooba 230 sau cel mai compact robot pentru spălat podele.

iRobot Scooba 230  

Seria populară 500 a aspiratoarelor robot Roomba este înlocuită de noua serie 600.

iRobot Roomba 660
 
2014

Aspiratorul robot iRobot Roomba, cel mai bine vandut robot din gama sa, lanseaza noua serie 800, cu sistem revolutionar AeroForce pentru 100% mai multa eficienta in curatenie.

iRobot Roomba 870 

iRobot vă prezintă cel mai performant robot de curățat podelele, Scooba 450.

iRobot Scooba 450
 
prezentul
1991

Primul robot iRobot Genghis®, robot destinat pentru prospectare extraterestră.

iRobot Genghis
 
2001

iRobot PackBot® cercetează ruinele World Trade Center şi ale Pentagonul în urma atacurilor din 11 septembrie. Ulterior ajută şi la prospectarea peşterilor din Afganistan.

iRobot Packbot
 
2005

iRobot prezintă Scooba, primul şi, la ora actuală, unicul robot casnic pentru spălat podele.

iRobot Scooba
 
2010

Seaglider, robotul destinat pentru prospectările submarine.

iRobot Seaglider  

iRobot Chembot, un concept ingenios de robot care îşi schimbă forma şi mărimea.

iRobot Chembot
 
2013

iRobot Looj 330, robot pentru curăţarea jgheaburilor de acoperiş.

iRobot Looj 

iRobot schimba conceptul de teleconferinta in lume. Se lanseaza robotul pentru teleprezență iRobot Ava500.

iRobot Ava500 

In toamna iRobot lanseaza mopul robot Braava, care in mai putin de doua luni a devenit cel mai bine vandut robot din gama sa.

iRobot Braava
 
 
 

Roomba Combo

Roomba ComboRobot Aspirator & Mop. Aspiră și spală printr-o singură trecere

toate produsele

Țesătură lavabilă pentru curățare uscată

Țesătură lavabilă pentru curățare uscată

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda