În trenduri - Robotica

În trenduri - Robotica

august
2017
 
 
    lucruri interesante
 

Roboţii au propulsat revoluţia industrială încă din 1960. Astăzi, roboţii şi-au extins domeniul şi au determinat o creştere masivă a pieţei.


Roboţii industriali au fost aduşi în fabrici pentru producţia tuturor lucrurilor, de la maşini până la jucării de plastic. Cu alte cuvinte, atunci când companiile au locuri de muncă repetitive şi de mare volum, roboţii intră în scenă.
Compania de cercetare IDC, se aşteaptă că piaţă de robotică să se dubleze de la 91,5 miliarde de dolari în 2016 la 188 miliarde de dolari în 2020.
Roboţii industriali sunt în continuare cei mai solicitaţi în domeniul roboticii. Cu toate acestea, roboţii colaborativi încep să câştige teren, deoarece sunt mai mici, mai agili şi mai inteligenţi. Aceştia sunt concepuţi pentru a împărţi acelaşi spaţiu de lucru cu oamenii, astfel încât sunt dotaţi cu o mulţime de senzori pentru oprire şi sunt făcuţi să nu folosească prea multă forţă.
Roboţii industriali vor prelua locuri de muncă periculoase, plictisitoare şi murdare, care nu sunt sigure, dezirabile sau posibile pentru oameni. China, Coreea, Japonia, Statele Unite şi Germania ar reprezenta 75% din cererea globală de roboţi industriali. Se estimează că stocul global de roboţi operationali va creşte de la 1,6 milioane la sfârşitul anului 2015 la 2,6 milioane la sfârşitul anului 2019.
Asistenţii roboţi sunt o tendinţa ascendentă, care este de aşteaptat să crească puternic în anii următori. Aceștia pot fi folosiți pentru a automatiza anumite lanţuri de producţie de echipamente medicale pe care roboţii industriali nu le pot face. Există roboţi chirurgicali, roboţi de exoschelet sau roboţi protezanti.
Este evident că robotica este o mare oportunitate pentru oricine doreşte să investească. Este similar cu modul în care în domeniul software-ululi a fost lansat Microsoft (MSFT) în anii 1980, în piaţa on-line eBay în anii 1990, Google în anii 2000 şi Facebook în 2010. Întrebarea care se ridică este cine va domina în 2020?
Sursă 
 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda