Despre marcăRoboţi profesionali iRobot

Porfesionální roboti header

iRobot 510 PackBot

     
 
 
iRobot 510 PackBot
Vădit, cel mai reuşit robot profesional al companiei iRobot care a fost utilizat pe mai multe continente şi în zeci de situaţii de criză. PackBot demonstrează perfect filozofia şi abilităţile mărcii iRobot. Ajută acolo unde trebuie. Un robot isteț, rezistent şi practic care este în stare să dea o mână de ajutor acolo unde mâna omenească nu este de ajuns sau unde situaţia este prea periculoasă. Şi acesta este motivul pentru care iRobot PackBot a intervenit în anul 2001, în urma atacului terorist asupra World Trade Center sau în urma avariei la centrala atomică de Fukushima în anul 2011.
 
5 configuraţii pentru toate situaţiile
La începutul absolut, a luat naştere PackBot cu scopul de anihilare a bombelor. Se poate cumpăra în cinci configuraţii de bază. iRobot 510 PackBot în configuraţia HazMat Technicians ştie să detecteze substanţele chimice, radiaţia sau compuşii organici. First Responders corespunde pe deplin nevoilor unităţilor SWAT. Anihilează bombele şi caută locurile periculoase. iRobot 510 PackBot ştie să se deplaseze pe pietre, prin nămol şi zăpadă la o viteză de circa 10 km/h. PackBot este în stare să se cațere şi în pante având o înclinaţie de 60 de grade.
 
Comanda robotului iRobot PackBot este asigurată de un laptop special de 15 ţoli, Amrel, denumit în slang iRobot OCU – Operator Control Unit. Este parte componentă a livrării PackBot şi oferă o interfaţă proprie care îl informează pe operator în legătură cu o gamă largă de date. De exemplu, în legătură cu rezistenţa robotului şi poziţia lui, condiţiile din jur etc. PackBot-ul este echipat cu o cameră de luat vederi cu o rezoluţie mare, pentru ca robotul să poată fi comandat prin intermediul gamepad-ului similar cu cel din  XBox. Comunicarea are loc pe frecvenţa de 2,4 GHz şi 4,9 GHz a undelor radio, eventual se poate face uz de fibre optice.
 
Până la 16 kilometri la o singură încărcare
Graţie unei braț rezistent, robotul poate încărca orice obiecte. Bineînţeles, PackBot-ul nu este o simplă maşinuţă jucărie pe telecomandă, dependentă de mâna şi gândirea operatorului. Graţie tehnologiei iRobot Aware 2 robot intelligence software, este în stare să îndeplinească sarcinile stabilite absolut singur, fără ajutor uman. PackBot-ul nu este deloc un uriaş. Prin înălţimea sa de bază de 18,8 cm fără elementul de suprastructură şi lăţimea d 52,1 cm, nu câştigă prea mult respect, însă pe de altă parte, graţie dimensiunilor mai mici şi lungimii de 96,5cm cu şenile adiţionale şi scurtate, ajunge literalmente oriunde.
 
Operarea cu o greutate totală de 52,89 kg nu este nici un fel de problemă. Conform surselor oficiale, PackBot-ul este în stare să parcurgă, la o singură încărcare, distanţa de 16 km şi poate continua activitatea patru ore fără întrerupere. La PackBot, iRobot oferă trei tipuri de manipulatoare. Cel mai înalt se ridică la 208 cm, cel mai scund atinge 74 cm. Greutatea lor se mişcă de la 12,66 la 45 kg. Capacitatea portantă a robotului PackBot oscilează între 2 şi 14 kg.
 
Ajută acolo unde este nevoie.
În cursul anului 2009, in Irak au aterizat circa două mii de roboţi specializați, PackBot. Au salvat multe vieţi civililor şi soldaților care, vădit, fără robot nu s-a fi întors acasă. Un serviciu identic a prestat robotul PackBot în anul  2001 în New York sau în urma avariei centralei atomice Fukushima în anul 2011.

iRobot SUGV

     
 
 
iRobot SUGV

În timp ce robotul iRobot 510 PackBot serveşte, având în vedere greutatea sa, mai ales pentru unităţile motorizate şi deseori este transportat pe remorcă, iRobot SUGV este exact contrariul. Este mic, uşor, agil, se comandă uşor şi se utilizează şi mai uşor. Pentru a-i defini direcţia, este suficient afişajul head-up, gamepad similar cu cel de la XBox şi setul emiţător de purtat în spate care cântăreşte doar 2,7 kg.
 
Mic, uşor, decis
Robotul iRobot SUGV propriu-zis cântăreşte de la 13,2 la 14,5 kg. Valoarea mai mică din cele două amintite este a modelului 310 SUGV, valoarea mare a modelului 320 SUGV. Ambele variante au fost dezvoltate în cooperare cu societatea Boeing. Şi modalitatea cea mai obişnuită de utilizare a robotului iRobot SUGV? Imaginaţi-vă situaţia când, împreună cu unitatea dumneavoastră, vă deplasați de-a curmezişul unui teritoriu periculos şi întâlniţi un tunel strâmt. Acela poate fi un pericol uriaş.
 
Şi tocmai în aceste situaţii operează modelul SUGV. Operatorul îşi pune pe cap afişajul head-up iar robotul poate porni în cercetare. Într-o clipă ştiţi dacă în interiorul tunelului pândeşte o bandă de criminali sau dacă se joacă în el şoarecii şi şobolanii de-a ascunselea. Robotul intră în raniţa militară, aşa-zisul MOLLE, de unde se scoate uşor oricând este nevoie.
 
A vedea şi a nu fi văzut
Robotul se orientează în toate condiţiile. Graţie termoviziunii vedem şi în întuneric, fum sau ceaţă. Camera cu un zoom optic de 312x şi o focalizare automată, permite vederea tuturor celorlalte lucruri în timpul zilei şi al nopţii, şi anume într-o calitate incredibilă şi cu toate detaliile esenţiale. Printre alte secrete practice se numără şi telemetrul laser care facilitează determinarea distanţei obiectelor față de robot.
 
Compania iRobot pune accent pe modalitatea de comandă a robotului preluată de la consolele aparatelor de jocuri de noroc care economisesc timpul necesar pentru antrenament. iRobot SUGV se poate deplasa în pante de 40 de grade, de 17 grade din lateral. Atinge viteze maxime de 10 km/h şi, la o singură încărcare poate lucra timp de peste 6 ore. De asemenea, SUGV nu are dificultăţi cu scări de 20 de cm la urcare şi 25 de cm la coborâre.

Transbordează obstacolele verticale cu o înălțime de până la 30,5 cm, şi anume chiar dacă nu este deloc un lungan. Adică cu înălţimea şasiului de 16,5 cm, lăţimea de 43,7 cm şi lungimea de 76,1 cm. Aceste date îi aparţin modelului 320 SUGV, care este prevăzut cu o echipare maximă şi cu capacităţi excepţionale de deplasare în teren. Dimpotrivă, 310 SUGV, cu parametrii săi şi, îndeosebi cu o rezistență mai mică de 90 minute, este utilizat mai ales în scopuri civile.

iRobot Warrior 710

     
 
 
iRobot Warrior 710

Robot universal construit primar pentru scopuri militare, care însă este în stare să dea o mână de ajutor şi în afara sectorului militar. Situaţii model în care veţi aprecia asistenţa robotului de teren cu o capacitate de 70 kg şi o viteză de 12 km/h  există într-un număr foarte mare. De exemplu, robotul iRobot Warrior 710 este perfect pentru transportul unor substanțe pe care şi le încarcă singur. Este în stare să transporte arme, material medical, proviant şi chiar ştie să tragă soldatul rănit din sectorul inamic.
 
Creierul războinicului robotic este software-ul special, iRobot Aware 2, sau un program uşor de configurat şi uşor de înţeles având un suport larg al instalaţiilor. Faţă de iRobot PackBot, Warrior 710 este un robot adevărat. Cu o greutate de 157,4 kg, poate fi pus în spate eventual numai Hulk sau Iron Man. Însă prin lungimea sa de 88,9 cm, lăţimea de 76,8 cm şi înălţimea de 45,7 cm, oricum, nu se deosebește prea mult de ceilalţi colegi profesionali.

În ciuda faptului că raza de acţiune a comenzii lui este de numai 800 m, robotul iRobot Warrior 710 îşi compensează acest neajuns prin caracteristicile sale de operare. Foarte uşor transbordează obstacolele verticale având o înălţime de până la 47 cm, se caţără pe scări având un unghi de 45 de grade şi la acelaşi unghi le şi coboară. Îi place să intre şi în apă la o adâncime de până la 76,2 cm. Literal, Warrior 710 excelează mai ales într-un teren dificil, şi anume graţie greutății lui mari.
 
Ca şi în cazul robotului PackBot, comanda robotului  Warrior 710 este asigurată de către operator cu ajutorul unui  laptop special, eventual al setului de cap. Varianta mobilă se compune din ochelari prevăzuţi cu un afişaj așa-zisul head-up), transmiţător amplasat în spate, gamepad şi microfon cu cască. Setul nu cântăreşte nici trei kilograme, ceea ce permite o comandă confortabilă a robotului. Comunicarea operatorului cu  Warrior 710 este asigurată de radioul ethernet.

iRobot 110 FirstLook

     
 
 
iRobot 110 FirstLook

Cel mai mic în familia roboţilor profesionali. Aparatul iRobot model 110 FirstLook a primit de la ursitoare porecla şi caracteristica de ”aruncător”. Acest robot mic de 25,4 cm lungime şi 22,9 cm lăţime, având o masă de numai 2,45 kg, poate fi într-adevăr aruncat dintr-un loc în altul. Săracul FirstLook, o dată zboară prin geam, o dată loveşte peretele, altă dată zboară pe acoperiş. Dar nu vă temeți, pe el nu-l doare.
 
iRobot a adaptat acest model la scopurile şi situaţiile în care unitatea militară sau echipa de băieţi aspri din SWAT ajunge în contact cu un psihopat la care nu se pot prevedea mişcările ulterioare. Un astfel de individ nestabil baricadat într-o casă prăsită sau, ferească Dumnezeu, având şi ostatici într-o bancă, reprezintă un risc uriaş.
 
Şi de aceea iRobot l-a creat pe micuţul FirstLook care intră pe scenă înainte ca băieţii din SWAT să-i pună nebunului cătuşe şi să-i elibereze pe ostatici. Aşa cum sugerează şi denumirea, FirstLook zboară câteodată prin geam, uşă sau acoperiş. Cu ajutorul a două braţe rezistente de oţel, se pune imediat pe şenile şi porneşte misiunea de salvare. Informațiile din modulul de comandă cântărind nici un kilogram sunt preluate pe frecvenţa de 2,4 sau eventual de 4,9 GHz.
 
iRobot FirstLook 110 de fapt reprezintă patru ochi auxiliari ai întregii echipe de intervenţie. Cu ajutorul a patru camere de luat vederi integrate asigură zilnic informaţii prețioase în legătură cu condiţiile prezente, făptaşii şi eventualii ostatici. În baza datelor pe care robotul iRobot FirstLook 110 le vizualizează, membrii echipei pot acţiona în continuare. Bineînţeles, FirstLook ştie mult mai multe lucruri.
 
Este suficientă suplimentarea echipării lui cu senzori de detecție a poluării chimice, diferite accesorii de manipulare sau camere suplimentare de luat vederi inclusiv termoviziune, şi obţineţi un asistent mic, uşor şi extrem de rezistent şi simultan inteligent pentru acţiunea de salvare a vieților omeneşti.

 

iRobot Seaglider

     
 
 
iRobot Seaglider

iRobot Seaglider face parte din grupa roboţilor UUV a companiei iRobot. O traducere liberă a abrevierii Unmanned Underwater Vehicle este ceva în sensul ambarcaţie submarină fără pilot uman. Suprafeţele maritime mondiale sunt acum brăzdate de peste 135 de roboţi Seaglider aflați în slujba fizicienilor, chimiştilor şi a biologilor. Avantajelor lui imediate, bineînţeles, nu i-au rezistat nici oceanografii, garda de coastă sau armata.
 
Energie pe 10 luni şi 4600 de kilometri
De exemplu, „Hidroglisorul“ permite efectuarea măsurătorilor în locurile inaccesibile de sub gheaţa veşnică. Următoarea din misiunile planificate va studia lanţul nutritiv al cetaceelor din Antarctica. Construcţia robotului iRobot 1KA Seaglider reprezintă apogeul abilităţilor constructive prezente. Masa submarinului fără pilot este doar de 52 kg. Chiar dacă robotul nu atinge viteze prea mari, de 0,9 km/h, acest lucru în mod cert este compensat de adâncimea lui de lucru: de la 20 la 1000 m.
 
La o adâncime mai mică, Seaglider este în stare să parcurgă până la 4 600 km, la o adâncime de 1 km distanţa reducându-se la 650 km. Depinde de scopul şi desfăşurarea misiunii, dar pentru 1KA Seaglider nu este nici o problemă să lucreze chiar mai mult de 10 luni la o singură încărcare. Micul delfin din laminat poate lupta cu adâncimea sub un unghi de 16 - 45 de grade. Beneficiul adus întreprinderilor se realizează prin cinci regimuri de bază. Transect survey este executat cu ajutorul profilurilor punctelor geografice introduse.
 
Accesorii. Alegerea este de partea dumneavoastră
Virtual Mooring utilizează de profilul unui singur punct, Surface Drift se află în cursul misiunii la suprafaţă cu GPS-ul pornit şi efectuează înregistrări telemetrice. În regimul Bottom Loiter, robotul, în intervalul de timp stabilit, literalmente trage chiulul la adâncimile setate şi colectează datele. Ultimul regim, Sub-surface Porpoise,  serveşte pentru prospectarea suprafeţei. iRobot 1KA Seaglider este comandat de un micorproces, colectarea datelor efectuându-se în memoria CF. Centrul operativ comunică cu el prin intermediul telefonului satelit Iridium. Astfel, datele sunt recepţionate iar ordinele, dimpotrivă, sunt transmise. La fiecare ieşire la suprafaţă are loc transmiterea datelor. La UUV, de culoare galbenă ca cea a canarului, se poate cumpăra un mare număr de accesorii.

 

iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda