Roomba începe o misiune spațială - curățarea planetei Marte!

 
    lucruri interesante
 

În cadrul pregătirilor în curs de desfășurare pentru o misiune cu echipaj uman pe Marte, oamenii de știință de la Laboratorul de propulsie Jet al NASA au anunțat miercuri că robotul Mars Roomba a aterizat în siguranță și a început sarcina de a curăța praful de pe suprafața planetei.


Un purtător de cuvânt al NASA a confirmat că aspiratorul circular, de 860 de kilograme, a supraviețuit călătoriei de opt luni de pe Pământ, cu toate sistemele vitale și de suctiune intacte și a început deja să înlăture particule de oxid de fier și alte resturi de pe cele aproximativ 55,9 milioane de mile pătrate de teren marțian."Suntem încântați că, după ani de planificare, Mars Roomba este în cele din urmă la locul de muncă pentru a curăța una dintre cele mai prăfuite părți ale Plantei Roșii", a declarat inginerul senior James Wurzburg. "Totul, de la perii si pana la software-ul de cartografiere prin satelit funcționează așa cum a fost proiectat. De fapt, Roomba a făcut deja progrese semnificative în curățarea craterului Schiaparelli. " "Cu această viteza, noi estimam că întreaga planetă va fi pusa la punct până când vor sosi primii astronauți", a adăugat Wurzburg.
Potrivit oficialilor NASA, Mars Roomba utilizează o serie de instrumente avansate pentru a naviga și a curăța mediul înconjurător, inclusiv roți pentru orice tip de teren ce se învârt independent, care îi permit lui Roomba să se întoarcă la 360 de grade în timp ce merge la o viteză maximă de 1,3 kilometri pe oră și o serie de senzori de proximitate care pot detecta pantele abrupte și împiedica pătrunderea accidentală într-un canion. În plus, personalul NASA a confirmat faptul că robotul de curățare autonom este prevazut cu o bară de protecție frontală care detectează contactul, astfel încât sa schimbe direcția ori de câte ori întâlnește un bolovan sau un alt obstacol.
Înainte de lansarea lui Roomba, cercetătorii spun că au petrecut șase ani testând diferite prototipuri într-o întindere deosebit de prăfuită și dezolantă a deșertului Nevada, alegând în cele din urmă un design ușor, care ar putea îndepărta toată murdăria până la roca de la bază. În timpul conferinței de presa, NASA a anunțat o misiune de 37 de miliarde de dolari pentru a trimite pe cineva să elimine manual o bucată mare de meteorit care înfunda filtrul lui Mars Roomba.

 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda