Mesajul fondatorului iRobot cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a Roombei

 
    produse
 

Ascultaţi un mesaj scurt al Directorului Executiv şi al Fondatorului societăţii iRobot cu ocazia sărbătoririi acestui succes.

iRobot a devenit o companie care a făcut o gaură pe piaţa roboticii. iRobot trimite roboţii în locuri periculoase pline de conflicte de război. Nu este vorba de sute, ci de milioane de roboţi care au ajutat în Irak sau în Afganistan. La ora actuală, compania iRobot a expediat în zonele de război deja peste 5000 de roboţi şi aceşti roboţi au salvat deja sute de vieţi. Colin Angle spune că Roomba este probabil robotul lor cel mai cunoscut, dar atenționează asupra faptului că ceea ce face PackBot sau SUGV în fiecare zi este lucrul principal de care sunt cei din iRobot mândri.

iRobot este permanent loial sectorului apărării şi securității, însă în ultimii câţiva ani  compania a trecut printr-o schimbare radicală. A hotărât să transfere unele investiții din businessul ei militar în aşteptarea bugetului stagnând al SUA pentru sectorul apărării. Climatul politic prezent în Washington poate încetini traiectoria inovaţiilor, dar este cert că cererea de ofertă pentru roboţi a Ministerului Apărării rămâne, aşa că PackBot şi SUGV se vând bine şi în continuare, deoarece valoarea lor adăugată şi cererea sunt neschimbate.

Roboţii acordă îngrijire medicală

Colin Angle este de părere că rolul roboţilor în viaţa noastră va creşte din ce în ce mai mult. Roboţii nu vor face doar curăţenie în casele dumneavoastră, ci vor ajuta şi oamenii mai în vârstă să trăiască mai mult, independent de ceilalţi, mult mai mult decât în prezent. Acest lucru este logic şi din punctul de vedere al economiei, deoarece cheltuielile cu îngrijirea bătrânilor (case de bătrâni, asistenţii personali) cresc încontinuu. O astfel de situaţie este dificilă pentru toţi membrii familiei. Oamenii mai în vârstă nu vor să se mute la casele de bătrâni, doresc să rămână acolo unde au petrecut întreaga lor viaţă. Este ceva formidabil când tehnologia poate înlocui rolul unui doctor sau să-i permită persoanei incapacitate să-şi menţină casa sau să reducă despărţirea care vine odată cu pierderea capacităţii de a se mişca uşor în împrejurimi. Aceasta este ambiţia companiei iRobot.

După 5 ani vom putea vorbi de o anumită schimbare. Deja va fi posibilă  „livrarea“ grijii pentru bătrâni în orice loc. O astfel de soluţie este foarte inovativă şi eficientă.Imaginaţi-vă un doctor specialist din celălalt colţ al planetei la dumneavoastră acasă. Nu este un lucru nereal. iRobot vrea să livreze activ astfel de roboţi în spitale pentru a le permite specialiştilor din locuri îndepărtate să diagnosticheze pacientul la el acasă cu ajutorul robotului.

Şi ce fel de robot este visul lui Colina Angle?

Colin visează despre un sistem de roboţi în casele noastre. Este vorba de un proiect de care se interesează deja de  22 ani şi, probabil, se va interesa și în următorii 22 de ani. Sistemul roboţilor casnici ne va ajuta mult să controlăm mult mai bine lumea din jur, să trăim mai independent. Vă întoarceţi acasă de la muncă sau din concediu şi primul lucru pe care îl faceţi nu va mai fi efectuarea curățeniei și grija pentru locuința dumneavoastră. Pe scurt, oamenii vor putea să se concentreze mai mult asupra vieţilor proprii. Drept ilustrație, Colin Angle oferă ca exemplu sitcom-ul american animat, familia Jetson.

 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda