iRobot PackBot se îndreaptă spre FIFA World Cup 2014

 
    produse
 

iRobot PackBot FIFAGuvernul Braziliei a semnat un contract pentru livrarea roboţilor profi PackBot într-o valoare de 7,2 milioane de dolari. Aceştia vor asigura securitatea în cursul Campionatului Mondial de Fotbal în anul 2014.

Anul viitor, robotul iRobot Packbot va prelua în Brazilia sarcina unui cercetător. De exemplu, robotul va cerceta obiectele suspecte de pe stadion şi în jurul acestuia, şi anume în toate cele 12 oraşe gazdă pe toată perioada de desfășurare a evenimentelor sportive. Cu toate că PackBot nu va zbura în Brazilia în rolul serviciului de ordine, dacă luăm în considerare masa lui de peste 50 kg şi braţul robotic puternic, este în stare să-l pacifice uşor pe fanul sportiv neastâmpărat. De aceea, eventualii scandalagii ar trebui să fie foarte atenţi.

Preţul unui robot profesional PackBot este în jur de 150.000 USD, ceea ce nu este o sumă mică plătită pentru unul din cei mai reuşiţi roboţi tactici de luptă, însă este relativ rezonabilă. Dovada este semnătura de pe comanda din partea autorităţilor braziliene. iRobot PackBot are în urma sa un istoric relativ bogat. În anul 2001 ajuta cu cercetarea ruinelor World Trade Center, cu zece ani mai târziu a primit ca sarcină se cerceteze spaţiile poluate ale centralei nucleare japoneze deteriorate in urma unui cutremur şi tsunami.

Până acum, compania iRobot a distribuit în întreaga lume peste 5000 de roboţi PackBot care servesc pentru protejarea unităţilor militare şi a unităţilor de apărare civilă. PackBot a salvat vieţi, de exemplu, în Irak şi Afganistan.


 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda