Cei mai importanți roboți din istorie (partea 2)

 
    lucruri interesante
 

Am revenit cu partea a doua despre cei mai importanți roboți din istorie.


1.  

În partea 1, am aflat despre cinci roboți, care nu fac nimic special la prima vedere, dar sunt foarte importanți și inerenți pentru robotică, la fel ca primii pași nesiguri ai unui bebuș. Astăzi, vă prezentăm încă 5. Sunt mai tineri (unii chiar foarte tineri) și pot face mult mai multe lucruri.NASA MARS PATHFINDER & SOJOURNER

Roboții din spațiu sunt fantezia științifică a fiecărui copil și este ceva ce NASA a realizat în stil cu misiunea Pathfinder din 1997 pe Marte. Odată ce a aterizat pe planeta roșie, Pathfinder a delegat rotorul Sojourner mai mic, care a explorat terenul marțian pentru o perioadă de 83 de zile - trimițând numeroase imagini și luând măsurători chimice, atmosferice și mixe în acest proces.
ASIMO

Un pic AI la începutul anilor 2000, roboții de la începutul secolului existau mai ales în laboratoarele de cercetare departe de publicul larg. Astfel, ASIMO nu era disponibil pentru cumpărători, dar a devenit destul de popular cu timpul.
ASIMO a fost un robot umanoid de 4,3 metri, dezvoltat de Honda și capabil de unele capabilități destul de impresionante cum ar fi mersul pe jos.
FURBY

Bine, știm că Furby nu este deosebit de avansat în comparație cu alți roboți de pe această listă. Cu toate acestea, este primul robot ce a realizat vânzări stratosferice în întreaga lume. Fosta jucărie "must have" din iarna lui 1998, era o creatură asemănătoare cu o bufniță electronică, care se presupune că învăța limba engleza în timp ce vorbeai cu ea. (Agenția Națională de Securitate a fost de fapt îngrijorată că ar reprezenta o amenințare la adresa securității naționale).
În realitate, abilitățile sale erau mult mai limitate decât păreau, dar Furby rămâne unul dintre puținii roboți din istorie cu care un număr mare de oameni au format o legătură emoțională.
ROOMBA

La fel ca și Furby, robotul aspirator Roomba de la iRobot Corp este un exemplu de robot de casă cu vânzări spectaculoase, pe care oamenii îl primesc în casele lor în număr mare. De la lansarea acestuia în 2002 și până în prezent, au fost vândute peste 20 milioane de Roomba.
Nu-i rău pentru unui robot a cărui menire este aceea de a face pe menajera!
BIGDOG & SPOT

Un robot cu patru picioare stabil dinamic, creat în 2005 de Boston Dynamics și partenerii săi, BigDog a fost o creație sponsorizată de DARPA capabilă să se deplaseze eficient într-o gamă largă de terenuri diferite, la viteză mare.
Cel mai recent robot de pe această listă, proiectul a fost anulat din păcate după ce a fost considerat prea gălagios. Acum acesta a fost înlocuit de fratele său mai mic, Spot.
Inginerii în robotică proiectează următoarea generație de roboți umanoizi, care vor arăta și vor acționa mai uman. Aceștia vor avea părul și pielea cu aspect realist și cu senzori încorporați. În viitor s-ar putea sa ne fie dificil sa diferențiem pe strada roboții umanoizi de oameni.
 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda