Șapte lucruri pe care un robot le poate face și alte trei pe care nu le poate face

 
    lucruri interesante
 

Ca și concept, roboții - mașini capabile să îndeplinească sarcini în mod autonom - au fost în preajma cel puțin din vremea grecilor antici.

Astăzi, roboții sunt prezenți în multe sectoare ale industriei și dispun de capacități care de multe ori le eclipsează pe cele ale omologilor lor în carne și oase. Iată o listă cu șapte lucruri pe care le pot face roboții - împreună cu alte trei pe care nu le pot face.

Lucrători în depozit
Roboții reprezintă un segment semnificativ al forței de muncă din depozite în companii precum Amazon. În comparație cu lucrătorii umani, cu care ei deseori lucrează alături, aceștia sunt capabili să ridce pachete mai grele, să împacheteze inventarul mai bine și să reducă timpul de manipulare. Aceștia pot fi, de asemenea, folosiți pentru a livra pachete pe post de curieri și, desigur, pot lucra în permanență fără să se obosească vreodată.Lucrători la fermă
Roboții sunt foarte potriviți pentru sarcinile intensive ale agriculturii, cum ar fi recoltarea culturilor. Ei pot fi folosiți și pentru activități horticole cum ar fi tăierea, plivirea și pulverizarea plantelor; și pentru sarcinile de îngrijire a animalelor cum ar fi tunderea oilor și mulsul vacilor.

​ Chimiști și barmani
Există barmani robot care știu cum să facă fiecare băutură inventată vreodată și farmaciști robot care ar putea face o treabă mai bună în verificarea interacțiunilor medicamentelor din prescripția medicală.Îngrijitori pentru vârstnici
Roboții umanoizi au început să lucreze la casele de îngrijire medicală, amintindu-le pacienților când trebuie să își ia medicamentele, consultându-i la nevoie și oferindu-le posibilitatea de a face videoconferințe cu prietenii și familia. De asemenea, aceștia pot urmări indicatorii de demență ai pacienților pe care îi servesc.

Fac curat
Începând cu roboți aspirator ca Roomba de la iRobot, rândurile brigăzii autonome de curățare s-au extins pentru a include roboți de spălare a podelelor, dispozitive de curățare a jgheaburilor, mașini de curățat piscine și chiar o cutie de gunoi autocurățătoare.

Luptă în războaie
Vehiculele fără pilot pot efectua recunoașterea și supravegherea aeriană, la sol și pe apă; pot localiza și dezamorsa bombe - și chiar se pot angaja în luptă. În conformitate cu standardele convențiilor de la Geneva, roboții militari nu pot fi complet autonomi, adică trebuie să includă contribuția umană în anumite puncte de intervenție.Scriu articole
Da, chiar și activitatea de scris articole ca acesta pe care îl citiți poate fi făcută de un robot - în special partea care implică filtrarea datelor pentru cercetare sau căutarea unor exemple de expresii sau concepte în sute de documente. Dar un robot nu produce doar elemente pentru povești, ci și scrie textele.
Să simtă empatie
Roboții ar putea fi capabili să stea în compania companiilor pe termen scurt, la fel ca un televizor pentru unii. Dar este aproape sigur să spunem că ei nu vor putea niciodată să simtă cu adevărat luptele de zi cu zi ale existenței umane, pentru că, în cele din urmă, ei nu sunt oameni.

​​ Să fie parinți
Sigur, ei pot spune povești de culcare și pot fi un ajutor real pentru copiii cu autism, datorită modului în care pot contribui la diminuarea fricii de a interacționa cu alte persoane. Dar atașamentul autentic este esențial pentru dezvoltarea copiilor. Roboții nu pot oferi dragostea și sprijinul esențial care este în mod clar datoria părinților.

​​ Fii creativi
Poate că depinde de definiția creativității dar este greu (nu imposibil) să ne imaginăm că un non-om ar putea să scrie, să picteze sau să interpreteze într-un mod care să vorbească direct cu sufletul omenesc.
Ce credeți despre flexibilitatea roboților? 
 
 
 


iRobot® și animalele de companie!

Suntem atenți la reacția animalului de companie asupra noului membru al familiei, fiindcă din păcate nu putem să ii explicăm: "Acesta este doar un aspirator,...

15.02.2018
toate știrile

Roomba e5 + Braava jet 240

Roomba e5 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba e5 + Braava Jet 240 la un preț special.

Preț întreg: 3 688 RON Preț pachet: 3 399 RON

toate produsele

Roomba 605 + Braava jet 240

Roomba 605 + Braava jet 240Curățenie completă la cel mai mic preț! Cu Roomba 605 + Braava Jet 240 la un preț special.
Preț întreg: 2 288 RON Preț pachet: 2 099 RON

toate produsele
 
 
produsul a fost adăugat în coş
Finalizaţi comanda